Vanmiddag even in de licht neerdwarrelende sneeuw gefietst naar het petanquecentrum aan de Hengelolaan 1061 te Den Haag, het onderkomen van Jeu de Boules Club “De Goede Worp”. Er werd deze middag een A la Carte – toernooi georganiseerd. Lekker ballen gooien en de winnaar gaat met een geldprijs naar huis. Het is bij mij om de hoek dus ging ik maar eens kijken.

Eenmaal binnen zie ik tot mijn grote verbazing een grote hal met heel veel speelvelden en buiten zelfs nog meer velden. Mooie grote kantine, alles echt prima in orde. En de mensen zelf …. mannen en vrouwen, jong en oud, alles speelt door elkaar en iedereen beleeft er plezier aan. En daar beoefen je toch ook sport voo? Het oudste lid is een goedlachse jongedame van maar liefst 94 lentes. Een leuke club en een uiterst relaxte sport. Hoewel, het gaat wel om het spel en niet om de knikkers dus bij twijfel wordt exact gemeten welke bal het dichtst bij het kleine balletje ligt. En bij het gooien zie je de spanning en emotie in de gezichten. Maar met wat vrolijke musette-klanken uit de speakers lijkt het net alsof je onder wat platanen zit te kijken op een pleintje in een klein Frans dorpje.

Er komen direct wat mensen vragen wat ik kom doen, waarom ik de foto’s maak. Ik maak hier en daar een babbeltje en uiteraard ook wat foto’s. Straks in de zomer zijn er weer toernooien in de buitenlucht. Ik kom zeker een keer terug! Hieronder een impressie.

What do you think?

Send us feedback!

© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl