Vandaag, woensdag 20 juni 2012, op de weg terug naar huis, via Wollebrand gefietst. Afgelopen maandag had ik namelijk 3 lepelaars gezien in een wei vlakbij Wollebrand. Ze zaten lekker te eten, wat ruzie te maken met een kievit en werden ook nog lastig gevallen door een haas. Kortom, een zeer leuk tafereeltje om naar te kijken ... vanuit de auto want het regende behoorlijk.

Maar vandaag niet ... dus met de rugzak met m'n fotospullen naar het werk en maar hopen dat ze er op de terugweg ook weer zouden zitten. En het was m'n lucky day .... ze zaten heerlijk in de zon te rusten. Van de fiets gesprongen en tien tellen later klik, klik ... mooi hoor ... lepelaars, die zie je niet al te vaak.

Hieronder de 2 mooiste opnamen.

Update : een dag later was het weer prachtig, een hele rustige ochtend en een flauw zonnetje ... dus weer de rugzak mee en hopen op een nieuwe ontmoeting. En ik had mazzel .... ze stonden er weer en nog wel met z'n vieren ... pa, ma en de 2 kids. Pa en ma hebben zo'n geel/oranje vlek op de snavel. Heerlijk rustig wakker worden op 1 poot en na 10 minuten wat lopen en zoef ... lekker een stukkie vliegen. Geweldig gezicht, de stite om je heen, prachtig stukje natuur ... geweldige ochtend weer !!! En dan te bedenken dat er ook heel veel mensen langsfietsen die niets in de gaten hebben of alleen maar oog hebben voor de smartphone .... nieuwe berichtjes. Dat zal ik nooit begrijpen vrees ik .... lucky me :-)

lepelaar wollebrand w 9

lepelaar wollebrand w 30

web Lepelaar Wollebrand (1) 700

web Lepelaar Wollebrand (4) 700

web Lepelaar Wollebrand (5) 700

web Lepelaar Wollebrand (8) 700

web Lepelaar Wollebrand (10) 700

web Lepelaar Wollebrand (13) 700

web Lepelaar Wollebrand (22) 700

 

 

© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl