15 - IJsvogel Wassenaar

Fotovrienden,

Zondagochtend - 21 augustus 2011 - liep ik om half 8 weer richting de waterkant waar ik afgelopen week de ijsvogel had gezien. Het was echt heerlijk rustig, geen mens te zien en zelfs de vogels sliepen nog, zo stil. Hoewel ... in een aangrenzende wei zag ik wel een vos lopen, net een ontbijtje gehaald waarschijnlijk. Hij liep op een drafje tussen de koeien en schapen, het begin van een bijzondere ochtend in Wassenaar - Kerkehout.

Aangekomen op "de" plek, m'n pop-up tent neergezet, camera op statief, instellingen controleren .... zitten. Eerst maar eens een bak koffie en een dubbele bruine boterham met kaas, moet ook gebeuren toch ?

Toen begon het wachten, luisteren, gluren door de raampjes van gaas .... nog niets, slokkie koffie. Zo ging het bijna 3 uur lang en toen - 2 grote bekers koffie en een sneetje met sandwich spread verder -  BINGO !!

Het ijsvogeltje kwam zitten op die bewuste takken .... heerlijk in de zon maar wel net achter een takje grrgrgrrrrrr. Ga nou ff voor dat takkie zitten ... maar nee ... helaas, je kunt niet alles hebben toch ?

En geloof me of niet, hij zat nog geen 10 seconden en toen dook hij met een grote plons het water in. Binnen 2 seconden zat hij ook al weer op die tak, met een visje in z'n snavel .... echt ik kon m'n ogen niet geloven. En in no-time was dat visje verdwenen in de grote snavel ... hap, slik, weg.

Snel wat foto's gemaakt en uiteraard weer een klein filmpje en toen was het voorbij. M'n foto's gecontroleerd, zag er wel goed uit dus tevreden achterover leunen ... naar huis.

M'n grijs op m'n gezicht is ongekend groot en die verdwijnt voorlopig ook niet, wat een zondagochtend ... hemels :-)))

De lokale krant heb ik ook getipt en zij plaatste één van mijn foto's op de voorpagina.

De filmpjes staan online .... film 1 klik hier, film 2 klik hier en film 3, klik hier.

Jeroenemans

 

 

En zo zat ik er dus bij, links op de foto kun je nog net de bewuste takken zien, de afstand bedraagt ruim 10 meter. Je snapt nu ook direct waarom het een camouflagetent wordt genoemd ... je moet echt goed kijken om het te zien ;-))

 

© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl