De dagen na mijn ontdekking van de muskusrat (dat bleek het toch te zijn) ben ik toch nog 2 keer teruggegaan om het beestje eens goed te bestuderen en vast te leggen. Hij zwom af en aan met rietstengels en ander bouwmateriaal. Het blijft een prachtig gezicht ondanks dat het beest zo'n enorm schadelijk werk kan verrichten. En terwijl ik op een laag bruggetje zat - lekker in de zon - kwam hij op mij af zwemmen en pas op het laatste moment zag hij mij en dook het riet in waar hij even uitgebreid ging smikkelen. Prachtig als je ziet dat hij met z'n voorpootjes dat stuk riet vasthoudt.

De beheerder van het park had ondertussen al wel de rattenvanger van Zuid-Holland gebeld ... logisch natuurlijk. Dus een lang leven zal de muskusrat niet hebben vrees ik.

En inderdaad ....... woensdagmiddag 1 juni ging ik weer even terug en daar stond bij de ingang een stationwagen op een vreemde plek. Op de toegangsbrug kwam ik een man tegen, in het groen, laarzen en handschoenen, rare metalen haak in z'n hand ..... dat zou wel eens de rattenvanger van Den Haag kunnen zijn en ja hoor. Mijn vermoeden bleek juist. Hij had vallen gezet en 3 muskusratten gevangen en ging al weer naar een volgende klus.

Of er nog meer zitten ... geen idee maar het voelde toch wat raar .... op de foto zo'n grappig knagertje, druk bouwend aan zijn eigen huisje boompje beestje. En dat wordt wreed verstoord door de mens. Nou ja .... gelukkig hebben we de foto's nog. Hieronder de rattenvanger met zijn buit. Met dank aan Jan Sonsma voor de foto.

 

© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl