Zo .... vanmiddag 25 mei 201, toch nog ff snel op de fiets gesprongen en naar het Heempark gereden .... hek zat al dicht maar als vaste bezoeker mag ik over het hek klimmen (vind ik hahaha).

De spechtenfamilie is druk bezig met het voeren van hun jongen, pa en ma vliegen af en aan. Erg leuk om te zien maar helaas zit het precies aan de schaduwzijde dus erg fraaie plaatjes levert het niet nog op helaas. Misschien een keertje in de ochtend als ik tijd heb.

In een vijvertje een stukje verder zaten ongegeneerd twee kikkers van de zon te genieten. Je kon zien dat ze het warm hadden, zij moest op een gegeven moment gewoon even stoom afblazen :-)

Terwijl ik zat te kijken zag ik verderop iets zwemmen .... ik wist gewoon ff niet wat het was. Klik klik ...kijken ... huh .... wasdah ????? Na enig studeerwerk op m'n display dacht ik dat het een muskusrat was. Maar het zou ook een beverrat kunnen zijn. Wie het weet mag het zeggen. Wel bijzonder om te zien want dit had ik nog niet eerder gezien. En even later zag ik hem of haar weer zwemmen met een rietstengel in de bek .... bezig met het bouwen van een burcht. Toch wel mooi he .... de natuur om de hoek.

En op weg naar het Heempark zag ik ook al de eerste zwanenfamilie .... kuikens net 1 dag oud ... het blijft fantastisch om te zien, zo onschuldig, aaibaar. En in het Heempark zwom een andere familie knobbel rond ....

Verder is het Heempark erg mooi nu ... veel bloemen, veel vlinders. Ik ben niet zo thuis in de bloemen maar fraai is het wel. En eenmaal terug naar de fiets kwam ik nog een fraai schepsel tegen .... jonge meerkoet. Herman Finkers zou zeggen .... het is een lief kind ;-)

Straks nog een mail met wat vogels van de afgelopen week .... ook fraai ... nu eerst Two and a half men :-)

Eet smakelijk allemaal en geniet van de mooie dingen om je heen.

 

© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl