Zoals beloofd nog wat vogeltjes .... ben een beetje kwijt wat ik al gemaild heb en wat niet maar goed. Het mag ondertussen bekend zijn dat ik vaak op de fiets spring en door De Uithof rijd. Stukje verder is Madestein en het Heempark. Van daaruit is het nog een klein stukje naar de duinen. Overal kom je wat moois tegen, tenminste als je je ogen goed de kost geeft. Beetje mazzel moet je natuurlijk ook hebben. De afgelopen weken leverde dat ook weer fraaie beelden op.

Het meest bijzondere is wel de grote bonte specht in het Heempark. Op een gegeven ogenblik zag ik ma specht het nest uitkomen met een ei in haar bek .... ja ... het is een vrouwtje want ze heeft geen rode vlek op haar koppie. Het is bij holenbroeders gebruikelijk dat ze het nest schoonhouden, dus niet alleen poepjes maar ook kapotte eierschalen en niet uitgekomen eieren. En het bijzondere is dat al die rotzooi ver weg van het nest wordt gedumpt om zo de locatie van het nest niet te verraden. Tsja .... zo'n simpele specht .... zo slim. En nooit hoofdpijn van al dat hakken in de boom. Wat zal Pa woodpecker dat leuk vinden ;-)

Maar ik zag het met verbijstering gebeuren ... iets unieks om te zien en nog unieker om het te fotograferen. Het zijn geen superbeelden maar ja. De Haagse Vogelbescherming heeft er een artikeltje aan gewijd. ( haagsevogels.nl ). Jeroentje natuurlijk wel zo trots als een specht ... uhhh pauw :-)

Verder zijn ook de futen druk met hun kroost. Onafgebroken duiken de ouders koppie onder op zoek naar kleine visjes en rivierkreeftjes. Ondertussen zwemmen de jonkies argeloos tussen de waterlelies. Maar hun stiefvader Donald houdt een oogje in het zeil. Noabuurschap bij moeder natuur. Ja .... ik verzin het niet zelf hoor :-)

Je komt al fietsend oude bekenden tegen .... de blauwe reiger die "sierlijk" landt tussen het riet maar ook nieuwe ontdekkingen .... 3 oeverlopers. Fraaie steltlopertjes die ook heel mooi vliegen, vlak boven het water en razendsnel .... kunstig. En vanuit het riet hoor je continu het geluid van vogels alleen je ziet ze vrijwel nooit. Geduldig wachten, alles in de aanslag voor het grote moment .... en ja .... knip knip ... de kleine karekiet staat er op.

Van zo'n klein fuggelke ineens naar een hoop gekrijs hoog in de lucht. Snel de camera 1,5 stop overbelichten, spotmeting en boem .... meneer de buizerd staat erop hoewel dat nog steeds lastig is om het echt goed scherp te krijgen. Een spanwijdte van 1 meter 20 ... geen kleine jongen dus. Dat zijn wel de echte duinvogeltjes .... een fitis, de nachtegaal die maar blijft fluiten en de grasmus. Zo'n simpele mus .... maar zo groot in beeld wordt het ineens een prachtig beest .... vind ik dan :-)

Jeroen, de vogelgraaf :-)

specht met ei

specht met ei

fuut jong visje

fuut jong

fuut jong woerd

blauwe reiger vlucht landing uithof

oeverloper uithof

kleine karekiet

kleine karekiet

buizerd uithof

buizerd uithof

fitis kijkduin

nachtegaal kijkduin

grasmus kijkduin

grasmus

 

© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl