Vandaag, 6 april 2011, werd het ineens prachtig weer 's middags dus alles aan de kant gegooid, terug naar huis en de fiets gepakt, camera mee en door De Uithof fietsen, richting Madestein ... op zoek naar wat moois.

Al snel kon ik de buizerd vastleggen, eindelijk een keertje redelijk mooi. En na verloop van tijd kwam mevrouw buizerd ook ff buurten. Geweldig gezicht om die 2 vogels zo te zien zweven op de thermiek. Uiteindelijk maar doorfietsen langs het Wenpad en een koppeltje Canadese ganzen geportretteerd. En een stuk verder zat nog een koppeltje wintertalingen in het zonnetje. Vooral het mannetje - sorry dames - heeft een prachtig verendek in de zon.

Natuurlijk moest ik even stoppen bij een nest halsbandparkieten in een wilg .... mams zat al trots in haar nieuwe woning en pa en een andere groene bewonderaar zaten rustig af te wachten. Grappig blijft het, exoten in een Hollandse wilg. Een stuk verder wat spechten horen roffelen dus ook ff vastellegen. En tot slot nog een aalscholver die heerlijk in ze zon zat te drogen gefotografeerd.

Eenmaal bij de heemtuin zag ik tot mijn stomme verbazing ineens een ooievaar vliegen .... en nog een .... en nog eentje ... jeetje ... prachtig, 3 grote ooievaars ..... maar het was ook zo weer voorbij .... wel supermooi tegen die blauwe lucht. Ik riep nog naar een aantal mensen die in hun tuintje aan het werk waren .... wees naar boven en samen stonden we te genieten van zoveel moois.

In de Heemtuin verder nog een zeer vrolijke fluiter gehoord maar niet gezien ... de zwartkop. Ik heb echt staan wachten, kop in de zon ... heerlijk rustig maar geen zwartkop te zien. Wel het schildpadje dat daar al jaren in de zon ligt. Het lijkt Artis wel. Terug naar huis fietsen en .... bijna thuis hoor ik weer een zwartkop fluiten. Maar ik zag 'm niet .... bleef het geluid volgen en kwam 3 keer dezelfde vrouw tegen - een guitig blond brilletje met hond - en toen ineens ... bingo. De zwartkop .... in het zonnetje. Duurde al met al 3 seconden en weg was ie. Even snel checken ... mmmmmm is wel oké dus nu echt naar huis.

 

© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl