Vandaag, Eerste Pinksterdag, 12 juni 2011 .... een mooie dag om maar weer eens op de fiets te springen en een stukje te gaan rijden in "mijn achtertuin" ..... De Uithof, Madestein en het Heempark. Dus m'n ouwe kloffie aan, camojasje en oude ribbroek, stevige stappers en een flesje water voor onderweg natuurlijk. Het bleek een drukke buitendag te zijn .... er liepen en fietsten heel veel mensen .... maar ja ... allemaal druk met kleppen natuurlijk en dan zie je niet veel hahaha. Ik wel ....

Om te beginnen een mooie knobbelzwaan die druk aan het poetsen was. Niks bijzonders natuurlijk maar het licht viel mooi achter die zwaan ... leuk want dan komen die druppels ineens tot leven. Knip, knip .... je staat zo 10 minuten te wachten op iets moois. En op het mooiste moment ... het spreiden van de vleugels was die zon ineens weer weg .... jammer maar het plaatje vergoedt heel veel. Het lijkt wel of hij even poseert voor mij  ..... "Hey Tibbe, sta ik er goed op" ..... je ziet 'm dat denken.

Door richting het Heempark want verder was er niet zo gek veel te zien. In het Heempark was het redelijk druk .... en ik kwam nog een bekend gezicht tegen. Een vrouw die tellingen verricht voor de libelle en vlindervereniging. Ja beste mensen .... ook die beestjes worden gewaardeerd. Zij weet er ook wel erg veel van af ..... herkent die vleugeltjes al van ver ...... Nog even staan babbelen over het fotograferen van die beestjes ... zij stelt met de hand scherp ....bbbrrrrr. Knap hoor als je dat zo snel kan.

Dag dag Libellenmevrouw en tot een andere keer .... verder en op zoek naar leuke plaatjes. Op één van de twee vlonders bij het water zwom familie meerkoet. Ach ja ... voorjaar maar weer niets bijzonders ... die zwemmen in iedere boerensloot. Maar als je plat op je buik gaat liggen en dan gaat kijken en fotograferen ziet zo'n jong meerkoetje er ineens heel mooi, lief en fotogeniek uit. Toch ???

Ook daar weer foetsie en even door het riet gelopen .... en ben op een klein bruggetje gaan zitten. Ik zag daar namelijk een libelle .... ff proberen om die op de foto te krijgen. Nou mensen ... dat is nog niet zo makkelijk .... zenuwelijers zijn het hahahaha. Maar goed .... ik zat lekker in het zonnetje dat weer was gaan schijnen. En als je op zo'n zondagmiddag toch niets anders te doen hebt, blijf je rustig een half uurtje zitten .... niemand die je ziet zo tussen het riet, heerlijk die rust .... en ondertussen kwam meneer de libelle steeds vaker voorbij, ging zo af en toe op een rietstengel zitten ... ik kon rustig plaatjes schieten. Ik heb er zelfs 2 kunnen maken terwijl hij stilstaand in de lucht vliegt .... ja .. net als een helicopter ... Als je zo'n beest goed bekijkt, zijn het ook wel fraaie schepsels. Het is een vroege glazenmaker (Bron www.libellennet.nl)

Terug naar huis .... richting uitgang en ik kwam onderweg nog een mooi bloemetje tegen ..... Blaassilene .... echt nog nooooooit van gehoord. Opgezocht in het bezoekerscentrum van het Heempark. Zo leer je nog eens wat. Weer op de fiets gesprongen en ik kon er ook weer snel van af. Ik zag familie Fuut weer druk met voeren .... 4 kuikens die slechts een paar dagen oud zijn, op de rug van mams en paps druk met visjes vangen. Het blijft een superleuk gezicht om te zien. En nog geen 200 meter verder weer iets moois .... precies achter die grote plas staat een reiger tot z'n middel in het water vol met kroos, snavel in de aanslag ... mooi licht dus in de remmen .... wachten op het moment dat hij toeslaat. En ja hoor .... nog geen minuut later .... beet. Zal wel een grote stekelbaars zijn maar hij heeft dat visje gewoon aan z'n snavel gespiest hahaha .... zoals wij een vork gebruiken :-)

Kortom .... het was weer een supermooie middag en een fraai resultaat. Er is veel moois te zien .... moet je er natuurlijk wel op uit. En dat doe ik gelukkig graag en laat jullie meegenieten.

Fijne 2e Pinksterdag morgen, nu snel een bakkie en verder met de F1 GP Canada .... moet het wel stoppen met regenen :-)

Jeroen .... jullie vogelgraaf.© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl