Puinduinrun 2011 :

Vandaag, zondag 23 januari 2011, om half 11 op de fiets gesprongen en richting Madestein gefietst.

Daar werd weer de Puinduinrun gelopen, een loodzware cross met een paar enorme trappen ...... buffelend naar boven klauteren dus. Nou had ik het de eerste keer al moeilijk. Ik begon enthousiast en na zo'n 30 treden dacht ik er wel te zijn ..... nou mooi niet. Wat een kolereding .... ik was net op de helft. En zo zijn er meerdere trappen in het parcours. Bovendien moet je ook weer naar beneden. En wanneer je dat 3 keer keer rennend wil doen .... pffff, petje af hoor. Maar goed, er waren 400 mensen die op deze druilerige ochtend niets beters te doen hadden.

Eenmaal op de top - daar mag je toch wel van spreken - moet je eerst 5 minuten aan de zuurstof maar daarna heb je toch wel een mooi uitzicht. Je kijkt richting Hoek van Holland, over Kijkduin en Loosduinen en met goed weer zie je ook Delft en Rotterdam. Een beste puist van een bult dus.

 

 

 

 

 

Maar ik kwam om foto's te maken dus op zoek naar een fraai plekje. Het barstte van de fotografen boven dus ging ik een ander plekje zoeken. En ik had me net lekker geïnstalleerd toen de eerste lopers al voorbij kwamen. De koppies stonden nog redelijk fris.

Nummer 502 is een loper van RTC, de organiserende vereniging. Makkelijk te herkennen aan de oranje/blauwe outfit. Allemaal duursporters met een beste longinhoud dus.

De deelnemers kwamen een voor een voorbij en als je al vaker bij dit soort wedstrijden bent geweest, herken je steeds vaker dezelfde koppies. Het zou leuk zijn als ik een volgende keer "Hey Jeroen, jij ook weer" zou horen. Ik ben benieuwd hahahaha.

 

 

 

 

 

Zoals gezegd deden er 400 lopers mee, jong en oud, goed getrainde stoere mannen maar ook wedstrijdatleten zoals het meisje rechts. Lichtvoetig liep ze naar de tweede plek bij de vrouwen. En ze liet daarmee nog veel meer stoere mannen achter zich. Goed gedaan hoor !!!! Op de foto's is goed het hoogteverschil te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk won Spartaan Jeroen Bonnes (what's in a name). Hij vloog over het parcours en na 3 rondjes had hij een grote voorsprong op nummer 2. Opmerkelijk ook hoe sommige atletes na zoveel inspanning nog steeds zeer charmant op de foto kunnen staan. Ook een prestatie op zich.

Meer foto's .... klik hier

© 2021 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl